Menu
Christian Halvorsen ble funnet død søndag kveld utenfor en bolig i Askim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

To menn er pågrepet etter drapet på Christian Halvorsen i Askim

To menn i 30- og 40-årene er pågrepet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen, som ble funnet skutt og drept i Askim søndag.

Av NTB | 18.07.2020 16:47:55

Kriminalitet og rettsvesen: Begge er kjenninger av politiet og framstilles for varetektsfengsling i Follo tingrett mandag, opplyser Øst politidistrikt.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi mer informasjon om siktelsene utover å bekrefte at to menn er pågrepet i saken, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Avhør av de to siktede skal gjennomføres så raskt som mulig. Mennene er brakt til arresten på Grålum.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet fortsetter vi med de tekniske undersøkelsene av avdødes bopel samt at vi gjennomgår tips og beslag, sier Hemiø.

Halvorsen ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han døde av skuddskader. Politiet har vært ordknappe om saken og har ikke villet kommentere mulige motiver for drapet, eller om det kan være tilfeldig. De har heller ikke kommentert hvorvidt de har funnet drapsvåpenet.

– Pågripelsene forløp uten dramatikk. Pågripelsene ble gjennomført med egne mannskaper og med bistand fra Oslo politidistrikt for å løse oppdraget på best mulig måte, opplyser Øst politidistrikt.

Flere nyheter: