Menu
Sju personer ble skadd i en eksplosjon i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

To kritisk skadd i eksplosjon på gjenvinningsanlegg i Kristiansand

Sju personer ble skadd da en tømmebil eksploderte i et gjenvinningsanlegg i Kristiansand torsdag formiddag. To av dem ble fløyet til Bergen med kritiske skader.

Av NTB | 24.06.2021 16:10:10

Ulykker og naturkatastrofer: Det var like før klokka 10 at politiet fikk melding om eksplosjonen, som skjedde på gjenvinningsanlegget på Langemyr i Kristiansand. Sju personer ble skadd i eksplosjonen og den påfølgende brannen.

– To av disse er kritisk skadd og fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus for videre behandling, opplyste Sørlandet sykehus i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Fem personer fikk lettere skader og ble lagt inn til observasjon og behandling ved sykehuset i Kristiansand. Fire av disse ble utskrevet torsdag kveld, ifølge NRK.

– Etter eksplosjonen begynte det å brenne i en bunker som er der hvor man tømmer. Anlegget skal nå stenges ned, sier Harv til avisen.

Ifølge Agder politidistrikt inneholdt tankbilen oljeholdig slam. Årsaken til hendelsen er fortsatt uklar.

Torsdag ettermiddag fikk NTB opplyst at brannmannskapene trolig ville være på stedet i flere timer framover.

– Vi er der med mannskap og biler, men har kontroll med tanke på spredning, sa brannsjef Jan Røilid i Kristiansand til NTB.

Brannsjefen opplyser at brann i avfallsanlegg er krevende, og at det derfor er vanskelig å si når den er klarert. Brannvesenet i Kristiansand fikk bistand av en brannbil fra Avinor Kjevik i slukningsarbeidet.

– Det har vært uvurderlig hjelp, sier Røilid.

Agderposten skriver at deler av en vegg er borte etter eksplosjonen. Det steg svart røyk opp fra bygget som kunne ses mange kilometer unna.

Returkraft opplyser til NRK at brannen skal ha oppstått i vanlig husholdningsavfall, som blir gjort om til strøm og varmeenergi.

Det er kun ett år siden det sist brant i det samme bygget. Da brant det i en bunker som sorterer søppel.

Økonomisjef Lars Erik Harv i Returkraft opplyser til VG at det var en tømmebil som eksploderte inne i hallen.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen en drøy halvtime etter eksplosjonen, men da brant det fortsatt i den delen av anlegget der avfall og søppel håndteres.

Mellom 20 og 30 personer ble evakuert fra bygget. De aller fleste kom seg ut ved egen hjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: