Menu
Viktor Hovland kjempet for seier på europatouren i Abu Dhabi, men spilte for ujevnt søndag. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

To krisehull ødela for Hovland i Abu Dhabi – belgisk overraskelse vant

En trippelbogey og en dobbeltbogey ødela Viktor Hovlands seierssjanse i Abu Dhabi-mesterskapet i golf. Han endte to slag bak vinneren Thomas Pieters.

Av NTB | 23.01.2022 14:21:38

Sport: Til slutt havnet Hovland på delt 4.-plass i turneringen etter å ha kjempet om seieren underveis på sisterunden. Det gikk ordentlig galt for ham på 3. og 15. hull.

Først røk han på en trippelbogey som sendte ham ned fra delt 2.- til delt 13.-plass. Da havnet Hovland i sanden bak greenen med sitt andre slag, og han trengte to slag på å komme seg ut av bunkeren. Da han så skulle putte for bogey, slo han for kort, mens den påfølgende putten ble for lang. Dermed endte han hullet på tre slag over par.

Nordmannen spilte seg mesterlig opp igjen i tetsjiktet med en birdie, en eagle og ytterligere en birdie, men håpet om topplasseringen røk med dobbeltbogeyen på hull 15.

Hovland pyntet på resultatet med en birdie på siste hull. Dermed endte han dagen på par.

Belgieren Pieters spilte jevnt solid golf på avslutningsrunden, som han endte på par etter én birdie og én bogey. I alt var han ti slag under par, ett foran spanske Rafa Cabrera og indiske Shubhankar Sharma.

For seieren får Pieters 11,87 millioner kroner. Hovland innkasserer 3,29 millioner for sin delte 4.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: