reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen er levert fra Kleven Verft til Hurtigruten den 25. juni 2019. FOTO: Hurtigruten

Ble ikke smittet på Hurtigruten

Åtte kommuner i Rogaland er berørt av koronautbruddet på Hurtigruten. De to smittetilfellene avdekket på Karmøy lørdag, har ikke tilknytning til utbruddet på Hurtigruten.

Av Egil M Solberg | 02.08.2020 10:44:59

Koronapandemien: Folkehelseinstituttet varslet lørdag ettermiddag at 69 kommuner i Norge blir berørt av smitteutbruddet på Hurtigruten, melder Aftenbladet.

I Rogaland gjelder det åtte kommuner.

Så langt er 34 personer bekreftet smittet etter to seilas med Hurtigsrutens MS Roald Amundsen, som la til kai i Tromsø på fredag.

FHI ber kommuner over hele landet å følge opp i underkant av 400 passasjerer fra de to seilasene som er berørt av koronasmitte.

Passasjerer som har vært på de to seilasene det gjelder må i karantene. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet, skriver avisa.

En i Karmøy

I Karmøy er en person i karantene etter å ha vært om bord på MS Roald Amundsen. Personen er testet, melder Aftenbladet.

Én passasjer fra siste seilas, bosatt i Rogaland, har testet positivt.

I Karmøy testet to personer positivt for koronaviruset lørdag 1. august. Smittevernoverlege Martin Eikrem avkrefter at disse er i forbindelse med utbruddet på Hurtigruten.

– Disse har ingen sammenheng med pågående utbrudd i Haugesund og Sveio eller Hurtigruten. Smittekilden er enda ukjent og flere personer er testet. Sju, utenom de to smittede, er nå i karantene eller isolasjon, skriver avisa.

Flere nyheter: