Menu
Blomster på stedet der Halil Kara ble skutt og drept. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To fengslet i Prinsdal-saken

To 20-åringer ble fredag fengslet i henholdsvis tre og fire uker i forbindelse med drapet på Halil Kara (21) i Prinsdal i Oslo 10. januar.

Av NTB | 24.01.2020 15:30:40

Kriminalitet og rettsvesen: Den ene er siktet for å ha hjulpet en av de tre drapssiktede å flykte fra Norge. Han ble ifølge sin forsvarer Petar Sekulic pågrepet i Norge onsdag, skriver VG.

Den antatte hovedmannen ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia seks dager etter drapet. Han ble også varetektsfengslet i fire uker fredag.

I alt er nå fire unge menn siktet i forbindelse med drapet på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

En annen av dem som er siktet for drap eller medvirkning til drap, også han 20 år, ble pågrepet for ulovlig bevæpning på offentlig sted 14. januar. Han ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker.

En 18 år gammel antatt medvirker er også pågrepet og siktet. Han erkjenner ikke straffskyld, men samtykket fredag i forrige uke til fire ukers varetektsfengsling.

Tirsdag i forrige uke ble det holdt minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Han ble gravlagt to dager senere i familiens hjemby Antalya i Tyrkia. 21-åringen jobbet som vikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

Flere nyheter: