Menu
Politiets teknikere undersøker en svalgang i en boligblokk i Husby i Stockholm etter eksplosjonene natt til tirsdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

To eksplosjoner i boligblokker i Stockholm – 50 evakuert

En person er skadd og rundt 50 er evakuert etter to eksplosjoner i to boligblokker i Husby nordvest for Stockholm.

Av NTB | 21.01.2020 08:10:33

Ulykker og naturkatastrofer: Svensk politi undersøker nå om eksplosjonen har noen sammenheng med sprengladningen som gikk av utenfor en boligblokk i Östermalm i Stockholm for en drøy uke siden. Ingen ble skadd, men eksplosjonen førte til store materielle skader. Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Eksplosjonene i Husby og Kista skjedde med få minutters mellomrom ved 2.30-tiden natt til tirsdag. Bygningene ligger om lag 500 meter fra hverandre, ifølge Aftonbladet.

– Det var der det smalt. Alle dører der er blåst inn, legger han til.

To boligblokker har fått omfattende skader, men kun den ene er evakuert. En person er brakt til sykehus med lettere skader.

Grunnen til evakueringen er de store skadene og at det er mange løse ledninger, oppgir Fredrik Dackland fra redningstjenesten i Stockholm.

En fotograf fra nyhetsbyrået TT mener at begge eksplosjonene skjedde i fjerde etasje i hver av bygningene.

– Balkongen er helt utblåst, og det ser ut som det har eksplodert på svalgangen i fjerde etasje. Det er massevis av glass overalt, og flere ruter har blåst ut i bakgården, sier Fredrik Sandberg.

Politiet har sperret av området, mens teknikere undersøkte stedet.

– Min dør bare fløy inn flere meter. Den var helt ødelagt, sier en av beboerne til TT. Han bor i fjerde etasje.

Politiet avhørte tirsdag flere øyenvitner og sendte også et bombeteam til stedet. Motivet er foreløpig ukjent, og ingen er pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: