Menu
To personer omkom i en trafikkulykke på E16 ved Seimsvatnet på Voss søndag formiddag. Seks personer og tre biler er involvert og flere skal være skadd. Foto: Sandor Dahl / NTB

To døde i alvorlig trafikkulykke på Voss

To personer døde i en trafikkulykke på E16 ved Seimsvatnet på Voss søndag formiddag. Legevakta sier vitner kan ta kontakt hvis de trenger noen å snakke med.

Av NTB | 15.05.2022 15:46:00

Ulykker og naturkatastrofer: Tre biler og seks personer var involvert i ulykken.

– To personer er bekreftet omkommet, og fire personer er sendt til sykehuset på Voss, hvorav én av disse er fløyet videre til Haukeland, sier innsatsleder Christian Meyer til Bergensavisen.

Tilstanden til de fire skadde er ikke kjent. De to som døde, satt i en utenlandsregistrert bil.

– Sannsynlig hendelsesforløp er at en bil har kommet kjørende fra Voss i retning mot Bergen. Den har truffet front i front med en bil og truffet ytterligere en annen bil som kom kjørende i motsatt retning, opplyser politiet i en pressemelding.

Vitner og andre involverte kan ta kontakt med legevakta eller den nasjonale hjelpetelefonen for førstehjelpere hvis de trenger noen å snakke med, skriver kommunen.

– Mange av dem som var til stede, kan ha sett og opplevd vanskelige ting som er krevende å håndtere alene, skriver kommunen.

– Ulykkesgruppen og Statens vegvesen er også på plass for å gjøre sine undersøkelser. Vi er vant med å samarbeide tett med Vegvesenet i slike situasjoner. Vi regner med at det vil gå en del timer før undersøkelsene er ferdig og veien kan ryddes opp for trafikk igjen, sier Meyer til avisen.

Ulykken skjedde på E16 mellom Evanger og Voss ved Seimsvatnet. Det er 70-sone på stedet for ulykken.

Vegtrafikksentralen opplyser at veien vil være langvarig stengt og at omkjøring er via fylkesvei 79 og fylkesvei 49. Det har oppstått lange køer på strekningen.

Kommunen skriver på sine nettsider at det var flere vitner som så den dramatiske ulykken. Legevakta har bemannet opp for å ta seg av folk som trenger noen å snakke med.

På grunn av store materielle skader på kjøretøyene er det vanskelig å si helt klart hva som har hendt, opplyser Meyer. Krimteknikere fra Bergen kommer til ulykkesstedet for å gjøre undersøkelser utover ettermiddagen, skriver Avisa Hordaland.

I 10-tiden søndag meldte Vest politidistrikt om ulykken. Noen av personene var fastklemt og flere kritisk skadd, opplyste politiet i en pressemelding kort tid etter ulykken.

(©NTB)

Flere nyheter: