Menu
Det har blitt påvist smitte blant to danske ishockeyspillere på charterflyet som fraktet norske, danske og svenske OL-utøvere, støtteapparat, trenere og presse til Beijing. Foto: Heiko Junge / NTB

To dansker på OL-fly med norske utøvere smittet

To nye personer som var på flyet flere norske OL-utøvere reiste til OL med, har testet positivt på koronaviruset ved ankomst i Beijing. Begge er danske utøvere.

Av NTB | 02.02.2022 07:05:43

medisin og helse: Presseansvarlig i Danmarks olympiske komité opplyser om smitten i en pressemelding onsdag morgen, skriver Dagbladet.

– Vi er glade for at vi nå har alle våre 62 danske utøvere på plass i Beijing, men det er naturligvis en strek i regningen at to mannlige ishockeyspillere har testet positivt ved ankomst, sier sjefen for den danske OL-troppen Mikkel Sansone Øhrgaard.

Ishockeyspillerne Matthias Asperud og Nick Olesen er smittet og begge er satt i isolasjon.

Med på samme fly var blant andre det norske langrennslandslaget, skiskytterlandslaget og hopplandslaget, men de skal ha sittet langt unna danskene på flyet.

– Ingen norske utøvere er påvirket av dette, sier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet.

Tirsdag ble det påvist smitte blant to personer i Norges støtteapparat og to svensker på samme fly. De to norske personene har nylig vært koronasmittet, men testet negativt på Gardermoen før avreise.

(©NTB)

Flere nyheter: