Menu
Et redningshelikopter over rasstedet i Ask torsdag natt. Letingen etter savnede fortsetter med uforminsket styrke. Foto: Terje Bendiksby / NTB

To bygg med sju boenheter raste ut i Gjerdrum

Sent onsdag kveld ble ytterligere to bygg tatt av leirskredet i Ask i Gjerdrum. Det er snakk om et rekkehus og en tomannsbolig med til sammen sju boenheter.

Av NTB | 31.12.2020 03:23:19

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyste tidligere på kvelden at fem hus hadde rast ut i skredområdet i tillegg til tre tidligere på ettermiddagen, men det viser seg at de siste husene som ble offer for skredet var to i antall, ikke fem.

– De to byggene som raste ut ved 23-tiden var et rekkehus med fem boenheter og en tomannsbolig. Til sammen sju boenheter, sier operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til NTB.

De to byggene som sist raste ut kommer i tillegg til de tre byggene som raste ut i 15-16-tiden onsdag ettermiddag.

Det har vært litt forvirring med hensyn til hvor mange bygg som er tatt av raset, men Knudsen opplyser til VG at det nå dreier seg om totalt ni bygg med til sammen 31 boenheter. I tillegg kommer seks garasjehus med fem garasjeplasser hver.

Redningsaksjonen fortsetter med full tyngde utover natta.

– Lysforholdene er ikke med oss, været er ikke med oss, men vi fortsetter i samme driv som vi har gjort fram til nå, sa innsatsleder på stedet, Dag André Sylju, under politiets pressebrifing onsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: