Menu
Alexanda Amon Kotey (t.v.) og El Shafee Elsheikh, som anklages å ha vært to av i alt fire medlemmer av IS-cellen «The Beatles». Her er det fotograferte under et intervju med AP etter at de ble tatt til fange. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB

To britiske IS-medlemmer tiltalt for drap på flere amerikanere

To menn som antas å ha utgjort halvparten av IS-cellen kjent som «The Beatles», er tiltalt for drap på flere amerikanere, opplyser USAs justisdepartement.

Av NTB | 07.10.2020 17:53:00

Kriminalitet og rettsvesen: Departementet offentliggjorde onsdag tiltalebeslutningen mot de to, få timer før de for første gang var ventet å møte i retten i Alexandria i delstaten Virginia.

De to anklages for å ha tatt en rekke amerikanske og europeiske statsborgere som gisler i Syria i perioden mellom 2012 og 2015. De er tiltalt for tortur, halshogginger og andre voldshandlinger mot gislene, deriblant fire amerikanere.

El Shafee Elsheikh og Alexanda Kotey har vært i amerikansk varetekt siden oktober 2019 etter at de ble tatt til fange av den kurdiskledede militsen Syriske demokratiske styrker ett år tidligere.

(©NTB)

Flere nyheter: