Menu
To av tre nordmenn stoler på at helsemyndighetene i Norge har gjort de rette grepene for å begrense smitten av covid-19-viruset. Her fra helseminister Bent Høies (H) orientering om situasjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

To av tre nordmenn har tillit til helsemyndighetene

En ny undersøkelse fra Opinion viser at 65 prosent av de spurte har tillit til at helsemyndighetene har iverksatt de riktige tiltakene mot koronaepidemien.

Av NTB | 22.03.2020 23:46:42

Politikk: I Norsk koronamonitor har Opinion spurt 4.000 nordmenn om hva de mener om myndighetenes håndtering av koronaviruset. Kun 14 prosent har ikke tillit til at helsemyndighetene har iverksatt de rette tiltakene.

Det er en lignende historie når det gjelder informasjonsflyten. 67 prosent har tillit til informasjonen fra helsemyndighetene, kun 16 prosent svarer at de ikke har det. 70 prosent stoler på informasjonen som kommer fra regjeringen.

Det merkbare unntaket kommer i form av spørsmålet om regjeringen har iverksatt de riktige økonomiske tiltakene for å møte krisen. Her svarer kun 52 prosent at de mener dette er tilfelle.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 13. og 21. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: