fbpx
Menu
Under ransakelser tirsdag og onsdag tok politiet beslag i blant annet kongekrabber, utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe, samt penger. Foto: Politiet / NTB scanpix

To av de siktede i kongekrabbe-saken i varetekt

To menn fra Båtsfjord er varetektsfengslet i fire uker i kongekrabbe-saken som ble kjent denne uka. Et titalls personer er siktet i saken.

Av NTB | 21.11.2019 13:37:58

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge iFinnmark er de to varetektsfengslede ilagt brev- og besøksforbud i to av ukene. Fengslingsbegjæringene ble behandlet av Indre Finnmark tingrett som kontorforretning, altså uten at partene var til stede i retten.

Advokat Vidar Zahl Arntzen er forsvarer for den ene mannen, som er født på 1960-tallet. Forsvareren opplyser at klienten ikke har motsatt seg varetekt, men ønsker ikke å kommentere saken for øvrig. Forsvareren til den andre, en mann født på 1970-tallet, har ikke besvart lokalavisas henvendelser.

Politiet har avdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner.

– Det er snakk om kongekrabbe med en omsetningsverdi for flere millioner kroner som skal være fanget og omsatt ulovlig, het det i en pressemelding onsdag.

Ifølge politiet har krabbene blitt solgt over hele landet.

(©NTB)

Flere nyheter: