reklame for Sheiken Bowling
Menu
Partileder Erna Solberg i Høyre tror de som er barn og unge i dag, opplever større grad av usikkerhet sammenlignet med de som var barn og unge for få år siden. Foto: Annika Byrde / NTB

To år med pandemi – Solberg angrer på at de eldste måtte dø alene

Tidligere statsminister Erna Solberg (H) angrer på at de eldste måtte dø alene under pandemien. Lørdag er det to år siden Norge stengte ned.

Av NTB | 12.03.2022 15:10:03

Utdanning: – Det gjør litt vondt i magen. Veldig mange på sykehjem, som kanskje var i sluttfasen av livet, fikk ikke ha noe særlig familiebesøk. Kanskje levde de noen måneder lengre, men det er ikke sikkert livsinnholdet i de månedene forsvarte det, sier Erna Solberg til TV 2.

Spørsmålet var om det er noe hun angrer på i hennes regjeringstid under pandemien.

Noen få uker etter det første smittetilfellet ble påvist i Tromsø i februar 2020, ble folks hverdag snudd på hodet. Solberg tror at de som er barn og unge i dag, opplever større grad av usikkerhet sammenlignet med de som var barn og unge for få år siden. Hun har ett råd til de som lurer på om det er noen vits å fortsette skolegangen:

– Utdanning er det viktigste du gjør uansett. Det er det som gir oss mulighet til å klare oss gjennom kriser. Samfunnet trenger utdanning og kompetanse, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: