Menu
Utelivet har våknet etter at regjeringen opphevet koronatiltak som enmetersregelen og påbud om munnbind. Flere tror også på smittenedgang. Foto: Javad Parsa / NTB

To år etter nedstenging tror nordmenn på smittenedgang

Andelen som så langt i mars forventet smitteøkning har falt med hele 23 prosentpoeng fra februar, viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

Av NTB | 07.03.2022 04:18:36

Medisin og helse: I mars sier fire av ti nordmenn at de tror antall koronasmittede vil øke (39 prosent). 31 prosent forventet derimot en reduksjon, mens 30 prosent tror at antallet forblir uendret.

– Denne uken passeres to år siden Norge først stengte ned. Smitten florerer og mange har også vært forsiktige i åpningsfasen, men nå øker troen på litt lysere koronatider, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Frykten for smitte synker også. Nå sier 21 prosent at de er bekymret for å bli smittet, noe som er en nedgang på 7 prosentpoeng fra februar.

En av tre (33 prosent) er bekymret for at noen i familien blir smittet, en nedgang på 5 prosentpoeng. Begge tallene er laveste nivå målt i pandemien.

I alt 162.500 nordmenn er spurt om de tror at antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke, reduseres eller forbli uendret.

(©NTB)

Flere nyheter: