Menu
To tilsatte ved Hammerfest sykehus har testet positivt for koronaviruset. Sykehuset har hevet beredskapsnivået til rødt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

To ansatte koronasmittet ved Hammerfest sykehus – behandlinger utsettes

To ansatte ved Hammerfest sykehus er koronasmittet. Beredskapsnivået heves til rødt nivå og behandlinger utsettes, mens omfattende smittesporing pågår.

Av NTB | 15.10.2020 13:23:03

Medisin og helse: – Testresultatene ble klare onsdag kveld, og de to er satt i isolasjon. Tilstanden til de smittede er bra, skriver kommunikasjonssjef Eirik Palm i helseforetaket Finnmarkssykehuset i en pressemelding.

Det opplyses torsdag ettermiddag at beredskapsnivået heves til rødt nivå, og at planlagte behandlinger utsettes inntil videre, mens smittesporing pågår.

De smittede er ansatt ved medisinsk avdeling på Hammerfest sykehus. Flere ansatte vil bli testet for symptomer, og det pågår smittesporing ved sykehuset. Mellom 20 og 30 ansatte var torsdag formiddag satt i karantene, ifølge NRK.

– Finnmarkssykehuset har varslet Kirkenes sykehus og UNN og bedt om bistand dersom det oppstår en situasjon med redusert drift ved avdelingen, bekrefter Palm.

Kun pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, vil nå bli behandlet ved sykehuset. Disse skal forholde seg som normalt.

Pasienter som sykehuset ikke kan motta, blir henvist til Kirkenes og Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

(©NTB)

Flere nyheter: