Menu
Nyutdannede medlemmer av den afghanske regjeringshæren marsjerer i Kabul under en seremoni i 2019. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix

To amerikanske soldater drept i angrep i Afghanistan

To amerikanske soldater er drept og seks er såret i et såkalt innside-angrep i Afghanistan, opplyser det amerikanske forsvaret.

Av NTB | 09.02.2020 06:01:00

Krig og konflikter: – Foreløpige rapporter indikerer at en person med en afghansk uniform med et maskingevær åpnet ild mot en kombinert amerikansk og afghansk styrke, sier Sonny Leggett, talsmann for den amerikanske styrken i Afghanistan i en uttalelse.

New York Times meldte lørdag at det hadde vært en skuddveksling mellom den amerikanske og den afghanske styrken i Nangarhar-provinsen i en felles operasjon.

Ifølge det amerikanske forsvaret skal det altså dreie seg om et innside-angrep.

Et medlem av styret i Nangarhar-provinsen, Ajmal Omer, opplyser nyhetsbyrået AP at skytteren er drept. Han sier hendelsen skjedde i Sherzad-distriktet.

Leggett sier at det er ukjent hva som er motivet bak skytingen.

Ifølge New York Times skal det ha vært sårede og drepte også på afghansk side, men det er foreløpig ikke bekreftet. Ifølge Omer skal én afghansk soldat ha blitt såret, mens guvernøren sier tre afghanske soldater er såret.

– Det var ikke et angrep mellom styrkene, understreker guvernøren.

Lokale innbyggere fortalte til New York Times at det var militærhelikoptre i lufta i området.

Leggett har bekreftet at en kombinert amerikansk og afghansk styrke i Nangarhar-provinsen kom under direkte beskytning 8. februar.

En afghansk tjenestemann opplyser til nyhetsbyrået at skytteren var en afghansk soldat som kom i konflikt med amerikanske styrker før han åpnet ild. Han var ikke en infiltratører fra Taliban, sier tjenestemannen. Men guvernør i provinsen Shah Mahmood Meyakil sier det imidlertid ikke klart om han var det eller ikke.

Skytingen fant sted i Nangarhar-provinsen, der amerikanske spesialstyrker skulle hjelpe den afghanske hæren med å få kontroll over et område som ble truet av Taliban.

(©NTB)

Flere nyheter: