Menu
Høye strømpriser gir Haugaland Kraft enorme ekstrainntekter. Her med konsernsjef Olav Linga. FOTO: Haakon Nordvik / Haugaland Kraft

Tjente én milliard på høye strømpriser

Mens du sliter med å betale skyhøye strømregninger, håver Haugaland kraft inn enorme pengesummer. I 2021 ble det nesten én milliard i overskudd.

Av Egil M Solberg | 02.05.2022 10:09:39

Strømpriser: 2021 ble det beste året i konsernets historie. Omsetning var på 3,7 milliarder kroner og resultatet etter skatt ble på svimlende 945 millioner kroner.

Det er mer enn 705 millioner mer enn året før.

Konsernets overskudd fra vannkraftproduksjonen økte fra bare 2 millioner kroner i 2020 til rekordhøye 703 millioner kroner i 2021.

Konsernet opplyser at uvanlig høye kraftpriser har satt sitt preg på resultatet de nå legger fram.

– Mer enn noe annet var det den høye kraftprisen som bidro til at Haugaland Kraft-konsernet i fjor oppnådde sitt beste økonomiske resultat noensinne, sier konsernsjef Olav Linga i en pressemelding.

Mange har tatt til orde for at noe av det enorme overskuddet skulle deles med innbyggerne i eierkommunene, slik andre kraftkommuner har gjort. Men så langt har det ikke vært politisk flertall for dette blant eierkommunene i Haugaland kraft. Nå er det kommunene selv som sikrer seg store ekstrainntekter med sitt eierskap.

Generalforsamlingen har vedtatt et utbytte på 330 millioner kroner til eierkommunene.

Selskapet er i 2022 verdsatt til 12 milliarder kroner, ifølge meldingen.

Flere nyheter: