Menu
Sindre Tjelmeland, her fra tiden i Åsane i forrige sesong, er klar for sørlandsklubben Start. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tjelmeland bekreftet som ny Start-trener

Sindre Tjelmeland (31) er 1.-divisjonsklubben Starts nye trener. Han kommer fra Ull/Kisa, som slo sørlandsklubben fredag.

Av NTB | 19.06.2021 12:23:55

Sport: På klubbens nettsider bekrefter Start signeringen.

– Sindre er et av de største unge trenertalentene i Norge. Vi gleder oss veldig til å ta ham imot i IK Start, sier styreleder i Start Andreas Nielsen.

Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben.

Fædrelandsvennen meldte at avtalen var i boks fredag. Den unge hovedtreneren rakk å trene Ull/Kisa i kun fem kamper før han ble klar for Start. Tidligere har Tjelmeland bakgrunn fra Åsane hvor han har vært assistenttrener.

– At Start og Sørlandet kan være tiltrekkende for en ung trener, har jeg forståelse for. Det er et stort potensial der. Men det er en voldsom nedtur for oss, og det føles som en kniv i ryggen fra en mann vi har jobbet mye for å få inn og hadde planer om å bygge klubben rundt, sa Ull/Kisas daglig leder Andreas Aalbu til Eurosport tidligere denne uka.

Joey Hardarson fikk sparken tidligere denne uka. Islendingen som fikk trenerjobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i to år, hadde kontrakt ut inneværende sesong. I to år før det hadde han vært assistent i Start.

Håland forklarer at han lenge har hatt et ønske om å prioritere mer tid med familien.

Start har sju poeng på de første seks kampene og har tangert den svakeste sesongstarten på nivå 2 i klubbens historie. Forrige gang det skjedde, var i 1964.

Første oppgave for Tjelmeland blir borte mot Grorud til tirsdag.

Allerede onsdag meldte Ull/Kisa at Tjelmeland ikke ville lede laget i fredagens kamp mot nettopp Start, som endte med 3-1-seier til Ull/Kisa. Da ble Start ledet av Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland, og Jessheim-klubben ble styrt av assistent Arild Sundgot.

Lørdag meldte også Start at sportslig leder Alf Roar Håland har sagt opp sin stilling. Han har seks måneders oppsigelsestid og vil gå over i en rolle som sportslig rådgiver i klubben ut året.

(©NTB)

Flere nyheter: