Menu
Tix på scenen i tirsdagens semifinale. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Tix: Det største jeg har opplevd. Ferdig. Punktum.

Norge ble lest opp som aller første land av de ti som gikk videre fra tirsdagens Eurovision-finale. Dermed blir Tix å se på scenen i lørdagens finale.

Av NTB | 18.05.2021 23:34:26

Kultur og underholdning: – Det er det største jeg har opplevd. Ferdig. Punktum. Takk, sier han direkten på NRK etterpå.

– For en gangs skyld, etter å ha jobbet i motbakke helt siden jeg startet med musikk, så er hele Norge samlet bak meg mens jeg er her i Nederland under en pandemi når det egentlig ikke skulle ha vært mulig i det hele tatt, sier han videre.

– Og så har vi klart det. Jeg vet at denne låten betyr så mye for så mange, legger han til.

– Og i det siste refrenget kunne jeg høre publikum i Nederland synge med på låten, sier Tix.

Fram mot finalen lørdag forteller den norske artisten at han skal gjøre akkurat det samme som fram mot semifinalen.

– Men som dere har skjønt på meg, så pleier jeg å toppe det litt for hver gang, sier Tix.

– Nå har jeg egentlig vunnet. Nå skal jeg faktisk få lov til å spille låten min en gang til, i finalen. Og det er det største man kan gjøre, for nå er det 200 millioner mennesker som skal høre meg formidle det budskapet som jeg virkelig, virkelig brenner for, sier den finaleklare artisten.

«Fallen Angel» er skrevet av Andreas Haukeland – kjent som Tix – sammen med Mathias Haukeland og Emelie Hollow.

Før semifinalen lå låten på sjuendeplass hos spilleselskapene, ifølge den samlede oversikten til Eurovisionworld.

Under en pressekonferanse etterpå ble det klart at Norge er i andre halvdel av lørdagens finale.

Den andre semifinalen går av stabelen torsdag, og også der kvalifiserer ti land seg. De får selskap i finalen av arrangørlandet Nederland og «de fem store» i EBU – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia.

Alle showene holdes i arenaen Rotterdam Ahoy.

Han forteller at han mistet lydproppen i øret underveis.

Han betegner det å gå videre i seg selv som en seier.

Ti land gikk videre fra tirsdagens semifinale. I tillegg til Norge var det Israel, Russland, Aserbajdsjan, Malta, Litauen, Kypros, Sverige, Belgia og Ukraina.

YouTube

Flere nyheter: