Menu
Veien måtte ryddes for snø i Buttertubs Pass i North Yorkshire i Nord-England søndag. Fortsatt er mange mennesker uten strøm i vinterkulden. Foto: Danny Lawson/PA via AP/NTB

Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England

Deler av Skottland og Nord-England er fortsatt uten strøm etter at stormen Arwen forårsaket over 1.100 brudd på strømnettet. Titusenvis av mennesker er berørt.

Av NTB | 28.11.2021 18:15:14

Ulykker og naturkatastrofer: – Stormen var godt varslet. Til tross for gode forberedelser resulterte Arwen i skader på en skala og intensitet som man ikke har sett maken til på 15 år, sier Rod Gardner fra selskapet Northern Powergrid.

Selskapet opplyser at de forsøker å gjenopprette strømforbindelsen for 40.000 kunder, mens SP Energy Networks sier 21.000 kunder fortsatt var uten strøm søndag.

Uværet traff Storbritannia fredag. Det svekket seg lørdag, men den britiske værtjenesten Met Office advarte om fortsatt regn, sludd og snø.

Søndag var den kaldeste dagen i Storbritannia hittil i vinter. Det har falt snø over store deler av Skottland og Nord-England, og temperaturene har sunket ned mot minus 10 grader. Enkelte togruter, inkludert ruten mellom Edinburgh og Newcastle, er innstilt på grunn av skader uværet har forårsaket.

Tre mennesker har mistet livet på grunn av trær som har blåst over ende i stormen.

(©NTB)

Flere nyheter: