reklame for Sheiken Bowling
Menu
Samúel Fridjónsson scoret for Viking mot Kongsvinger lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tittelforsvarer Viking til kvartfinale i cupen – Brann røk mot KFUM

Viking slo Kongsvinger 2-0 og er med det klar for kvartfinale i fotball-NM. KFUM Oslo sendte kommende divisjonsrival Brann ut av turneringen med 1-0-seier.

Av NTB | 12.03.2022 17:10:12

Sport: Viking trengte en pangstart i hver omgang for å ta seg videre til neste runde, og med det et steg nærmere å forsvare tittelen fra 2019. Det har ikke vært spilt NM-finale siden.

Først satte Zlatko Tripic inn 1-0 etter ett minutts spill, før Samúel Fridjónsson doblet ledelsen ett minutt inn i 2. omgang.

Viking trengte en pangstart i hver omgang for å ta seg videre til neste runde, og med det et steg nærmere å forsvare tittelen fra 2019. Det har ikke vært spilt NM-finale siden. Først satte Zlatko Tripic inn 1-0 etter ett minutts spill, før Samúel Fridjónsson doblet ledelsen ett minutt inn i 2. omgang.

Midtstopper Fredrik Holmé forærte ballen til Veton Berisha, som med en lang tå fant Tripic. Han var sikker alene med August Strömberg i KIL-målet.

Fridjónsson kom inn til pause for de mørkeblå, og han brukte kun 26 sekunder på å doble ledelsen. Hjemvendte Niklas Sandberg slo et innlegg som islendingen satte i mål.

Eliteserielaget Godset vant likevel straffesparkkonkurransen 6-5 og sikret med det avansement selv om laget misset først og en stund så ut til å ryke ut. Morten Sætra gjorde en flott redning på det siste straffesparket.

Sandnes Ulf tok seg videre med 2-0 over Start. Tommy Høiland scoret begge målene for de lyseblå i første omgang. Han banket først ballen i mål fra 18 meter, før han senere i omgangen skaffet straffespark som han omsatte selv.

Strømsgodset trengte straffesparkkonkurranse for å slå Raufoss. Etter å ha presset hardt fant de først nettet i ekstraomgangene. Lars Jørgen Salvesen stanget inn 1-0 til gjestene, men Gard Simenstad utlignet fem minutter før slutt med en praktscoring.

Brann røk ut etter 0-1-tap for KFUM Oslo. Etter en jevnspilt affære sikret Bilal Njie avansement da han satte ballen i mål alene med Mathias Dyngeland.

(©NTB)