reklame for Sheiken Bowling
Menu
Omar Elabdellaoui (til v.) og Olympiakos er nærmere seriegull etter at rival og tittelforsvarer PAOK ble trukket sju poeng torsdag. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix

Tittelforsvarer PAOK trukket sju poeng i gresk toppserie

Regjerende seriemester PAOK ble torsdag trukket sju poeng før sluttspillet i gresk fotball starter. Årsaken er ulovlige eierandeler i en annen klubb.

Av NTB | 05.03.2020 20:16:22

Sport: Avgjørelsen øker sjansen for at Omar Elabdellaouis klubb Olympiakos gjenerobrer serietittelen. Olympiakos hadde allerede sju poengs forsprang etter grunnserien, nå er det doblet.

PAOK-eier Ivan Savvidis er av Olympiakos-ledelsen blitt beskyldt for i strid med reglene å ha kjøpt andeler i Xanthi. Den klubben trekkes 12 poeng.

I ligaens regelverk sto det at delt eierskap skulle føre til automatisk nedrykk for de involverte klubbene, men greske myndigheter mente den straffen var for streng og grep inn overfor ligaen, som endret straffen til poengtrekk.

Eierne til Olympiakos og PAOK har vært i åpen krangel etter klagen fra Piraeus-klubben som førte til at PAOK ble straffet.

Onsdag møttes de to klubbene for øvrig i første semifinale i cupen i Thessaloniki. Olympiakos tok tidlig to måls ledelse, men PAOK vendte til 3-2-seier.

(©NTB)

Flere nyheter: