Menu
Phil Mickelson blir ikke å se i PGA-mesterskapet i neste uke. Foto: David J. Phillip / AP / NTB

Tittelforsvarer Mickelson står over PGA-mesterskapet

Golfens eldste majorvinner, Phil Mickelson (51), kommer ikke til å forsvare sin tittel i PGA-mesterskapet i Oklahoma i neste uke.

Av NTB | 14.05.2022 10:46:04

Sport: Det kunngjorde PGA of America i sosiale medier sent fredag kveld. Det oppgis ikke noen grunn til at Mickelson trekker seg.

Den amerikanske golfstjernen har ikke spilt siden han deltok i en turnering i Saudi-Arabia i starten av februar. Da skapte han oppstandelse ved å kalle PGA-touren «grådig», og han har siden fått mye kritikk fordi han ønsker å delta i den nye, saudifinansierte superligaen.

Etter det har ikke Mickelson uttalt seg offentlig, og han har tatt en golfpause som ser ut til å vare en periode til. I april droppet han også US Masters for første gang siden 1994.

Mickelson var påmeldt turneringen, men blir den tredje mesteren i PGA-mesterskapets historie som ikke forsvarer tittelen sin. Sist det skjedde var da Tiger Woods måtte trekke seg i 2008 etter en kneoperasjon.

Det gjenstår ennå å se om Mickelson spiller US Open i golf i juni. Han har søkt PGA om tillatelse til å kombinere spill på den amerikanske touren og i utbrytertouren LIV Golf Invitational, men PGA har avvist alle slike forespørsler.

Norman er ikke overraskende meget frustrert over PGA-tourens nei til de som ønsker å spille på den nye touren.

– Dette er svært skuffende i lys av tourens statutter, som er å fremme fellesinteressene til profesjonelle golfere. I stedet er de innstilt på å opprettholde sitt ulovlige monopol. Uansett hvilke hindringer PGA-touren legger i veien for oss, vil vi ikke bli stoppet. Vi vil fortsette å gi spillere alternativer som promoterer det fantastiske golfspillet globalt, sa han tidligere i uken.

Fire uker før den første mesteren i LIV Golf-serien skal kåres, hersker det full strid i golfmiljøet. Mickelson og Norman har fått støtte av blant andre Lee Westwood, som også ønsker å spille på den nye touren. Samtidig har profiler som Justin Thomas og Will Zalatoris forsvart PGA-tourens standpunkt.

Mickelson ble tidenes eldste majorvinner med sin imponerende seier som 50-åring i PGA-mesterskapet i fjor. Årets turnering i Tulsa, Oklahoma starter kommende torsdag med blant andre Viktor Hovland i feltet.

Den første turneringen i superligaen LIV Golf skal spilles i St. Albans utenfor London 9.-11. juni. Tidligere verdensener Greg Norman er direktør for den saudifinansierte touren som kan lokke med enorme premiepenger.

(©NTB)

Flere nyheter: