Menu
Torbjørn Lothe og NHO Luftfart møter Fellesforbundet hos Riksmekleren klokka 10. Lothe er optimistisk foran meklingen. Foto: Jil Yngland / NTB

Tirsdag kan det bli enda en flystreik

160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige i meklingen mandag.

Av NTB | 20.06.2022 10:00:55

Økonomi og næringsliv: Klokka 10 møttes partene hos Riksmekleren. Forhandlingene pågikk fremdeles ved 16-tiden. Fristen går ut ved midnatt.

Partene ble enige da de møttes tidligere i vår, men i uravstemningen blant medlemmene i Fellesforbundet stemte hele 85 prosent nei på flyoverenskomsten. Forhåpningene til meklingen mandag var også klar fra Fellesforbundets side.

– Partene sitter i mekling og målet er å komme ut med et resultatet som våre medlemmer kan enes om, sier kommunikasjonssjef John Trygve Tollefsen til NTB mandag ettermiddag.

NHO Luftfart-leder Torbjørn Lothe sa tidligere mandag at han var optimistisk.

– Vårt utgangspunkt for en mekling er at vi alltid har en forhåpning om å finne en løsning, også denne gang. Normalt så går det bra, sier han til NTB.

Brudd i forhandlingene med Norsk Flytekniker Organisasjon førte til at 106 flyteknikere gikk ut i streik mandag. Lothe ville ikke si noe om konsekvensen av eventuelt to pågående streiker på samme tid.

– Jeg vil ikke forskuttere noe. Tvert imot har jeg troen på at dette skal løse seg. Mekling er ikke unormalt, sier han.

Fellesforbundet har i første omgang varslet plassfratredelse for medlemmer i Aviator i Bergen og Widerøe Ground Handling i Trondheim. Til sammen omhandler denne plassfratredelsen 160 medlemmer hvis meklingen ikke fører fram.

(©NTB)

Flere nyheter: