reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu Røiseland under fellesstarten i skiskyting i OL fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland sikret sølv og bronse på fellesstarten – fransk seier

Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland tok sølv og bronse på kvinnenes fellesstart i OL. Det sikret norsk rekord i OL-skiskytingen.

Av NTB | 18.02.2022 08:56:32

Sport: Norge har gjort et historisk godt OL i skiskyting med tolv medaljer på ti øvelser. Dermed er rekorden til Tyskland fra 2006-lekene slått. Der tok tyskerne elleve medaljer.

Den stående skytingen ble avgjørende i løpet, da vinden blåste skikkelig opp for flere av utøverne. Både Røiseland og Eckhoff måtte tåle to bom på hver av de to siste skytingene. Likevel greide de å sikre medaljer. Franske Justine Braisaz-Bouchet gikk inn til et overlegent gull.

Medaljen er Røiselands femte i lekene. Hun manglet kun medalje på stafetten for å få fullført samlingen.

Begge de norske startet sterkt med å treffe alle blinkene på første skyting, og de gjentok bedriften på liggende skyting nummer to.

Dermed gikk de to norske ut med en frisk ledelse ned til tredjeplass, franske Julia Simon. På den tredje skytingen spilte vinden ut flere av utøverne. Både Røiseland og Eckhoff sto lenge og bommet to ganger, men de var stadig i gullkampen på vei ut. Da hadde det samlet seg en kvartett.

På den siste skytingen måtte de norske kvinnene igjen ut i to strafferunder hver, men det måtte store deler av resten av feltet også, og de norske kunne gå inn til hver sin medalje.

(©NTB)