Menu
Olje- og energiminister Tina Bru blir innstilt som nestleder i Høyre etter Bent Høie, melder flere medier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tina Bru er innstilt som ny nestleder i Høyre

Tina Bru (33) foreslås enstemmig som ny andre nestleder i Høyre, opplyser partiet. Hun erstatter dermed Bent Høie i Høyres toppledelse.

Av NTB | 05.02.2020 12:16:52

Politikk: – Tina Bru er blant våre største talenter og fersk olje- og energiminister. Tina representerer fornyelse. Valgkomiteen har vært opptatt av aldersspredning og å gi ledelsen en tydelig klimaprofil. Tina gir oss begge deler, og har en sterk posisjon internt i partiet, sier lederen av valgkomiteen, Harald Furre.

Både Erna Solberg og Jan Tore Sanner foreslås gjenvalgt som leder og første nestleder.

Bru har gjort en bratt karriere i Høyre. I 2013 ble hun valgt inn på Stortinget fra Rogaland og satt i energi- og miljøkomiteen fram til hun ble utnevnt til olje- og energiminister 24. januar.

Han er i dag leder av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget og er valgt inn på Stortinget fra Møre og Romsdal.

Valgkomiteen er delt i innstillingen på leder av Høyres kvinneforum. Det er dermed åpent fram til landsmøtet om dette blir Guro Angell Gimse (48) eller Mari Holm Lønseth (28).

Sentralstyret i Høyre har fire landsmøtevalgte medlemmer. Valgkomiteen foreslår gjenvalg på Hanne Alstrup Velure og Erling Kagge, mens Steinar Olsen og Bård Ludvig Thorheim foreslås som nye medlemmer. Mudassar Kapur og Janne Fardal Kristoffersen har begge varslet at de ikke ønsker gjenvalg.

Ledelsen i Høyre velges når partiets landsmøte går av stabelen 27. til 29. mars.

En rekke medier hadde på forhånd pekt på Bru som den som ville overta etter Høie, deriblant Stavanger Aftenblad, Dagbladet og VG.

Torbjørn Røe Isaksen har tidligere varslet at han stiller sin plass i arbeidsutvalget til disposisjon, og Helge Orten foreslås i hans sted.

Flere nyheter: