reklame for smiaa
Menu
Timon Haugan ble nummer to i lørdagens slalåmrenn i Chamonix. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB scanpix

Timon Haugan med sensasjonell 2.-plass i Chamonix

Timon Haugan kjørte inn til karrierebeste da han ble nummer to i lørdagens slalåmrenn i Chamonix. En heldig Henrik Kristoffersen leder fortsatt verdenscupen.

Av NTB | 08.02.2020 14:16:05

Sport: Før lørdagens renn hadde 23-åringen fra Oppdal aldri blitt bedre enn nummer tolv i et verdenscuprenn, men i franske Chamonix fikk han æren av å innta pallen.

Med startnummer 33 kjørte Haugan inn til en foreløpig 11.-plass i 1.-omgangen før han klatret ytterligere ni plasser.

Hjemmehåpet Clement Noel sikret seieren 0,21 sekund foran nordmannen. Adrian Pertl ble nummer tre.

Samtlige av Kristoffersens utfordrere kjørte også ut, og dermed leder Kristoffersen fremdeles verdenscupen sammenlagt. Rælingen-utøveren har to poeng ned til Noel før søndagens parallellstorslalåmrenn.

– Man kan ha et par dårlige renn, men ikke for mange. Det kommer flere renn, så jeg stresser ikke, sa Kristoffersen etter å ha kjørt ut.

Da Kristoffersen snakket med NTB etter rennet, så det ut som nordmannen haltet etter hekten, men 25-åringen uttalte at det ikke er noen fare.

– Jeg traff porten litt på innsiden av kneet, så det var bare et slag på kneet, så det går fint. Sånne ting kan skje i slalåm. Man må kjørte tett og noen ganger skjer det. Jeg har ikke gjort det så mye i verdenscupen, sa Kristoffersen til NTB.

Jonathan Nordbotten klatret fra 23.- til 12.-plass. Han var i mål 0,75 sekunder bak seiersherren Noel.

Ledelsen i verdenscupen og slalåmcupen var i fare for Henrik Kristoffersen da han kjørte ut i førsteomgangen, men 25-åringen hadde marginene med seg.

I likhet med Kristoffersen kjørte også Leif Kristian Nestvold-Haugen og Lucas Braathen ut i Frankrike. Trioen var langt fra de eneste som gjøre det. Elleve av de 50 første startende kom aldri til mål.

Sebastian Foss Solevåg leverte en strålende 1.-omgang og lå på foreløpig 5.-plass, men klarte ikke å levere like godt i finaleomgangen. Sunnmøringen tapte tid i starten og falt én plass på resultatlista.

(©NTB)

Flere nyheter: