reklame for Sheiken Bowling
Menu
En ukrainsk gutt ser ut av vinduet på en buss, som frakter flyktninger fra Mariupol-området til en grenseovergang mellom Ukraina og Russland mandag. Foto: AP / NTB

Tiltak for Ukrainske flyktninger

Det er frem til i dag fredag allerede registrert 270 Ukrainske flyktninger på Haugalandet. Kommunen ber deg bidra med klær.

Av Egil M Solberg | 25.03.2022 15:45:01

Flyktning: Disse 270 er alle fordelt på kommunene i Nord-Rogaland. 34 bor nå på hotell i Haugesund.

Ukrainske flyktninger som nå er kommet og de som snart kommer til Haugesund har behov for jakker, støvler, sko og klær. Norsk Folkehjelp Haugaland har tatt på seg ansvaret med å ta imot og sortere klærne.

Det trengs klær for all slags vær i alle størrelser. Haugesund kommune tar imot pene, hele brukte klær, samt nytt undertøy og sokker i ulike størrelser.

Dette kan leveres til NF Gjenbruk i Karmsundgata 52. Åpningstider onsdag – fredag fra klokken 10.00 – 18.00 og lørdager fra klokken 11.00 – 15.00.

Du kan også kontakte Norsk Folkehjelp Haugaland på telefon 915 81 113.

Frelsesarmeen har åpent hus i Skåregata 178 for innsamling av nye og pent brukte klær, førstkommende lørdag fra klokken 12.00 – 16.00.

Vil du hjelpe?

For de som har lyst til å hjelpe på andre måter. Det er opprettet en felles SPLEIS i regi av Kirkens Bymisjon i Haugesund, i samarbeid med andre frivillige org. og kommunen.

Den finner du her: https://www.spleis.no/project/216121

De som bidrar

Det er mange organisasjoner som bidrar på ulike måter i disse dager, og de trenger flere frivillige. Ta f.eks. kontakt med Haugesund Sanitetsforening, Haugesund Røde Kors, Kirkens Bymisjon i Haugesund, Frelsesarmeen, Haugesund KFUK-KFUM, Forandringshuset Haugesund og Norsk Folkehjelp Haugaland.

Flere nyheter: