reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Foto: Chinatopix / NTB scanpix

Tiltak etter smittespredning på Stord

Det er registrert rundt 30 personer som har testet positivt på koronasmitte i Stord kommune siden fredag. Nå må kommunen vurdere ytterligere smitteverntiltak.

Av Egil M Solberg | 28.10.2020 13:46:29

Koronapandemi: Kommunen har ikke god nok oversikt over smitteveien for alle som har testet positivt de siste dagene. Smittesituasjonen på Stord blir blir derfor vurdert annerledes enn i mange andre kommuner.

Det er i dag, onsdag, i tillegg påvist pågående smitte ut over ungdomsgruppa (18 år – 26 år).

Det var to nye smittetilfeller på Stord i går kveld. Det er snakk om kvinner på henholdsvis 37- og 26 år.

Kommunene må nå vurdere ytterligere tiltak for å få kontroll på smittespredningen. Det må skje ved å begrense kontakt mellom innbyggerne.

Stord kommune velger i første omgang å komme med anbefalinger og ikke pålegg.

Dersom disse ikke blir fulgt og situasjonen utvikler seg negativt også de neste dagene, vil kommunen vurdere å sette i verk pålegg.

Stord kommune vil i første omgang oppfordre innbyggerne om følgende:

1. Gjennomføre hjemmekarantene dersom du har symptomer og går rett i karantene dersom du har vært i kontakt med noen som har testet positivt.

Hold deg hjemme selv med lette luftveisplager. Ta kontakt for testing om dette vedvarer.

Alle over 18 år i husstanden til en med luftveissymptom som er testet, må holde seg i karantene til negativt prøvesvar foreligger. Dette gjeld særlig pårørende som er helsepersonell med pasientrettede tjenester.

2. Det blir oppfordret til bruk av hjemmekontor. Alle i Stord kommune som kan ha hjemmekontor, skal ha dette.

Skoler og barnehager skal framdeles være åpne. Rådhuset på Stord vil ha begrenset åpningstid mellom klokka 10.00 og 13.00.

Andre offentlige og private aktører med arbeidsplasser i Stord kommune blir oppfordret om å gjøre det samme.

3. Besøksrestriksjon på sykehjem og omsorgssenter. Det er fremdeles besøksavgrensing på sykehjemmene i Stord kommune.

4. Andre tiltak

Kommunen oppfordrer til bruk av munnbind på kollektivtransport og innendørs på offentlig sted (butikker, kjøpesenter), der en ikke kan holde minst 1 meter avstand.

Kommunen ber om at serveringssteder med bordservering, også de uten skjenkeløyve, fører gjestelister. For utesteder med alkoholservering anbefaler kommunen at nye gjester ikke slipper inn etter klokken 24.00.

Flere nyheter: