reklame for smiaa
Menu
A man and a woman walk past near the Olympic rings floating in the water in the Odaiba section Tuesday, Dec. 1, 2020, in Tokyo. The Olympic Symbol was reinstalled after it was taken down for maintenance ahead of the postponed Tokyo 2020 Olympics. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Tilskuere og utøvere i Tokyo-OL slipper karantene – hyppig testing av utøverne

Arrangøren av Tokyo-OL bekrefter at både utøvere og tilskuere til sommerens OL slipper 14 dagers karantene. Det kommer fram i nye retningslinjer onsdag.

Av NTB | 02.12.2020 16:53:31

Medisin og helse: Tidligere på dagen hevdet japanske medier at tilskuere vil bli sluppet inn i «stor skala», men den lokale arrangøren har ennå ikke bestemt seg for hvor mange OL-tilskuere de vil slippe inn i landet, melder nyhetsbyrået Reuters.

De som får innpass trenger ikke å gå i karantene, i motsetning til hva besøkende til landet må gjøre nå.

Med nyhetene om framskritt for diverse koronavaksiner kan det åpnes for flere tilskuere til OL i Tokyo, men den japanske OL-sjefen Toshiro Muto tar ikke en mulig vaksine til etterretning ennå.

– Angående vaksinen har vi nylig sett noen positive nyheter, men for øyeblikket er den ikke tilgjengelig. Hva som kommer til å skje er uklart, så vi jobber med antakelsen om at vaksinen ikke er klar, sier han.

Mer enn 15.000 utøvere forventes å delta i lekene, som etter planen skal starte 23. juli. De trenger å framlegge en negativ koronaprøve mindre enn 72 timer før de ankommer Japan og vil bli testet hver 96. til 120. time ifølge de nye retningslinjene.

Utøverne kommer til å oppholde seg i en deltakerlandsby, der det skal settes opp et testsenter. Arrangøren vil også at utøverne skal oppholde seg kortere i Tokyo enn det de ellers ville gjort.

– Vi vil være hensynsfulle overfor utøverne, så landsbyen ikke blir for folketett. Vi vil at utøverne skal dra hjem igjen så tidlig som mulig, sier Muto.

(©NTB)

Flere nyheter: