Menu
En person fikk livreddende førstehjelp i Berlin lørdag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Tilskuerdrama i tysk cupfinale

Premieutdelingen måtte utsettes da en tilskuer kollapset etter lørdagens tyske cupfinale mellom Leipzig og Freiburg. Vedkommende fikk livreddende førstehjelp.

Av NTB | 22.05.2022 10:16:04

Sport: Fotballkampen i Berlin måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, der Leipzig trakk det lengste strået, men i minuttene etter at avgjørelsen hadde falt, utspilte det seg enda mer dramatiske scener.

Titusenvis av tilskuere ble skrekkslagne vitner til at en person kollapset foran Leipzigs innbytterbenk, skriver tyske Bild.

Leger var raskt på stedet, og de måtte ifølge avisen utføre livreddende førstehjelp. En hjertestarter skal blant annet ha blitt tatt i bruk for å redde personens liv.

Underveis samlet flere ambulansearbeidere foran Leipzig-benken. Der holdt de flere tepper opp for å skjerme TV-seere og tilskuere fra de dramatiske scenene som utspilte seg.

Da alvoret i situasjonen gikk opp for publikummet på tribunene, ble feststemningen ifølge Bild forvandlet til øredøvende stillhet.

Situasjonen minnet om den som utspilte seg da Christian Eriksen kollapset i Parken i en kamp mot Finland i EM-sluttspillet i fjor. Den gang måtte den danske fotballstjernen gjenopplives på banen etter en hjertestans.

Mens pasienten i Berlin ble behandlet, begynte de 74.475 tilskuerne på arenaen i Berlin å holde opp telefonene og skru på lommelyktene i solidaritet.

Etter rundt 20 minutters behandling ble personen hentet av en ambulanse og kjørt til sykehus. Ikke lenge etter kunne stadionspeakeren melde at tilstanden hans var stabil, til stor jubel for de tusenvis av tilskuerne.

(©NTB)

Flere nyheter: