reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nordmenn har rekordlav tillit til norsk økonomi, ifølge forbrukertillitsindeksen for april. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tilliten til norsk økonomi på et rekordlavt nivå hos forbrukerne

Nordmenns vurdering av husholdningens økonomi og forventninger til landets økonomi er på et rekordlavt nivå, ifølge forbrukertillitsindeksen (CCI) for april.

Av NTB | 24.04.2020 11:02:49

Fritid: Indeksen faller fra minus 10,4 poeng i mars til 13,3 poeng i april, og den er med det på sitt laveste nivå i Opinions tidsserie fra 2007.

– Nå som omfanget og konsekvensene av koronakrisen har sunket inn i befolkningen, er det indikatoren knyttet til egen økonomi som faller mest, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Forbrukernes vurdering av husholdningens økonomi og sannsynligheten for kjøp av større forbruksvarer, som bil, bolig og oppussing, faller markant, og er på sitt laveste siden under finanskrisen i 2008.

CCI er gjennomsnitt av forbrukernes vurdering av husholdningens økonomi nå og om tolv måneder, forventninger til landets økonomi nå og om tolv måneder, og husholdningenes kjøp av større forbruksgoder om tolv måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: