Menu
Det blir publikumsfest på Wembley i EM. Foto: Matt Dunham, Pool / AP / NTB

Tillater over 60.000 tilskuere på EM-finalene på Wembley

Den britiske regjeringen vil tillate over 60.000 fotballglade supportere under semifinalene og finalen i fotball-EM på Wembley.

Av NTB | 22.06.2021 16:09:19

Sport: Det bekrefter britiske myndigheter tirsdag.

Dermed vil semifinalene og finalen være gjenstand for den største samlingen av tilskuere på et sportsarrangement på over 15 måneder i Storbritannia.

– Finalene ligger an til å bli et uforglemmelig øyeblikk, når vi nå skal forsøke å hente oss inn igjen etter pandemien, sier kulturminister Oliver Dowden.

Ryktene har svirret om at semifinalene og finalene kunne bli flyttet på grunn av den smittsomme deltavarianten av koronaviruset som har gjort sitt inntog i England. Uefa bekreftet tirsdag at det ikke er noen planer om å flytte kampene.

Samtidig ga Tysklands statsminister Angela Merkel tirsdag uttrykk for at hun håper Uefa vil opptre «ansvarlig» med hensyn til å arrangere EM-kamper i England.

– Jeg håper at Uefa vil håndtere dette på en ansvarlig måte, og jeg synes ikke det vil være lurt om arenaene er fulle, sa hun ifølge nyhetsbyrået AP.

– Jeg støtter at finalen ikke finner sted i et land der risikoen for smitte åpenbart er stor, sa han etter et møte med nettopp Merkel.

Semifinalene skal gå 6. og 7. juli, mens finalen går 11. juli.

Tilskuerkapasiteten på Wembley er 90.000.

– Uefa, Det engelske fotballforbundet og engelske myndigheter jobber tett sammen for å sørge for at semifinalene og finalen i EM på vellykket vis skal gå på Wembley, og det foreligger ingen planer om å endre arena for disse kampene», sa en talsmann for forbundet.

Mandag mer enn antydet Italias statsminister Mario Draghi at EM-finalen i fotball ikke bør avholdes i London som følge av oppsvinget i virustilfeller den siste tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: