Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

«Tikkende bomber» i rusmiljøet i Haugesund

14 personer, to kvinner og tolv menn, blir av politiet betraktet som like farlige som drapsmannen på kirkegården i Haugesund i fjor. De kan være tikkende bomber, skriver Haugesunds avis.

Av Egil M Solberg | 23.01.2020 07:28:02

Samfunn: Drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) har satt søkelys på samfunnets vern mot psykisk syke personer som kan utgjøre en fare, skriver Haugesunds avis.

Det er nå 14 personer som politiet mener kan være «tikkende bomber», skriver avisa. Men fra Sør-Vest politidistrikt presiserer de at formuleringen ikke kommer fra politiet.

I en e-post til Radio Haugaland i ettermiddag skriver seniorrådgiver. Linda Merethe Lie Leifsen i Sør-Vest politidistrikt følgende:

– Denne betegnelsen kommer ikke fra politiet. Edgar Mannes har ikke sagt det. Det blir feil, og fremstår som at politiet stigmatiserer, sier hun.

De 14 som er omtalt er rusmisbrukere, anses som psykisk ustabile og har til sammen 230 voldssaker på seg, skriver avisa.

Muligheten for behandling under tvang er blitt stadig mer redusert, og også lokalt politi har etterlyst løsninger som kan stoppe – og hjelpe – disse gjengangerne, skriver avisa.

Flere nyheter: