reklame for smiaa
Menu
Den sibirske tigeren Rex ble torsdag avlivet grunnet nyresvikt. Rex ble nesten 17 år gammel. Foto: Kristiansand Dyrepark / NTB scanpix

Tigeren Rex avlivet i Dyreparken

Den sibirske tigeren Rex i Dyreparken i Kristiansand ble torsdag avlivet grunnet nyresvikt.

Av NTB | 20.08.2020 17:53:02

Medisin og helse: Rex ble nesten 17 år gammel og har den siste tiden blitt fulgt tett opp av dyrepassere og veterinærteamet i Dyreparken.

Rex har hatt gradvis sviktende nyrer og vektnedgang. Tigere blir normalt 10 til 15 år gamle i naturen, mens i dyreparker er 16 til 18 år vanlig levealder. Nå har Dyreparken én tiger, hunntigeren Boonya.

Sibirsk tiger er sterkt utryddingstruet, og tigerne i Dyreparken er derfor en del av det internasjonale bevaringsprogrammet for sibirske tigere hos den europeiske sammenslutningen av dyreparker og akvarier – EAZA.

På 1940-tallet var det bare 20–30 sibirske tigere igjen i vill tilstand. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt igjen, og i dag er det rundt 400 tigere i naturen.

Hovedtruslene til sibirske tigere er ødeleggelse og oppstykking av leveområdene og mangel på byttedyr. I tillegg jaktes sibirsk tiger for skinnet og for bruk i tradisjonell kinesisk medisin.

(©NTB)

Flere nyheter: