Menu
Slik så fronten på bilen til Tiger Woods ut etter tirsdagens ulykke. Foto: Ringo H.W. Chiu, AP / NTB

Tiger Woods alvorlig skadd i bilulykke

Golfstjernen Tiger Woods er sendt til sykehus der han opereres for skader i beina etter en alvorlig bilulykke tirsdag. Tilstanden beskrives som alvorlig.

Av NTB | 24.02.2021 00:53:04

Sport: Nettstedet TMZ var først ute med nyheten om bilulykken. Los Angeles-politiet meldte på Twitter at det 7.12 tirsdag morgen lokal tid ble rykket ut til en bil som hadde kjørt av veien og veltet mellom Rolling Hills Estates og Ranchos Palos Verdes sør i Los Angeles.

– Bilen kjørte nordover på Hawthorne Boulevard da den krasjet. Den fikk omfattende skader, står det. Woods var alene i bilen, og det var ikke andre kjøretøyer involvert.

Det ble først meldt at han måtte skjæres løs fra vraket, men på en pressekonferanse ved midnatt norsk tid ble det avkreftet. Han ble hentet ut gjennom frontruten på kjøretøyet blant annet ved hjelp av en øks.

Han var ved bevissthet, men han blødde.

– Slik jeg forstår det hadde han alvorlige skader i begge bein, sa brannsjef Daryl Osby. Det skal dreie seg om bruddskader.

Førstehjelperne vurderte at tilstanden ikke var livstruende.

Det var ikke bremsespor på stedet. Politiet mener at bilen traff midtrabatten og ble slynget ut av veien før den gikk rundt flere ganger. Politiet bekreftet at Woods brukte sikkerhetsbelte og at kollisjonsputene ble utløst.

Den 45-årige golfspilleren ble sendt til sykehuset Harbor-UCLA i ambulanse for å få behandling. Hans agent Mark Steinberg bekreftet tidlig at Woods har skader i beina.

– Han opereres nå, og vi takker for støtte og respekt for privatliv, sa han i en uttalelse.

En rekke golfprofiler og andre kom med meldinger med sympati og støtte i sosiale medier.

Bilen lå på siden på ulykkesstedet med store skader i fronten. Politietterforskere brukte mye tid på stedet før kjøretøyet etter hvert ble fjernet. Det var en bil tilhørende hotellet der han bodde i forbindelse med en TV-innspilling.

Woods ble operert rett før jul og er fortsatt ikke tilbake i trening. Det var hans femte ryggoperasjon.

Det er ikke første gang Woods er involvert i et biluhell. I 2009 krasjet han bilen sin utenfor sitt hjem. Det viste seg senere at bakgrunnen den gang var en voldsom krangel med hans daværende kone, som hadde avdekket hans utroskap. Det utviklet seg til en skandale som nær hadde gjort slutt på karrieren hans.

I 2017 ble han pågrepet av politiet som fant ham sovende i bilen. Han ble siktet for kjøring i påvirket tilstand. Woods forklarte at han hadde tatt smertestillende medikamenter uten å være klar over hvor sterke de var. Det endte med betinget straff og samfunnstjeneste.

Woods vant fem turneringer i 2013, men deltok i bare 24 turneringer de fire neste årene som følge av kroniske ryggsmerter. En stor operasjon i 2017 hjalp ham veldig, og Masters-triumfen for to år siden var hans første majortittel på 11 år.

Totalt har han 82 seirer på PGA-touren (tangering av rekorden) og 41 på europatouren. Han vunnet US Masters fem ganger, USAs PGA-mesterskap fire ganger, US Open og British Open tre ganger hver.

Det ble opplyst at det ikke er mistanke om at Woods var påvirket da han krasjet.

Woods var i Los Angeles i forbindelse med helgens golfturnering i Pacific Palisades, der han er turneringsvert. Han uttalte så sent som mandag at hans vedvarende ryggplager kan sette ham utenfor US Masters i april.

Tiger Woods var i mange år verdens suverent beste golfspiller og dominerte fullstendig på PGA-touren og i de aller største turneringene. Han har vunnet 15 majorturneringer, men US Masters-seieren i 2019 er den eneste siden sexskandalen.

(©NTB)

Flere nyheter: