reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fire forskjellige hunderaser med hunder som har ulike historier er valgt ut til å komme på frimerke. Foto: Posten Norge / NTB scanpix

Tidligere vinner av Demensprisen ble frimerkehund

Over 8.000 hundeeiere håpet å få sin bestevenn på frimerke, men en tidligere vinner av Demensprisen og en tidligere minehund er blant de fire som ble valgt ut.

Av NTB | 12.06.2020 10:49:56

Natur og miljø: I konkurransen i regi av Posten og Norsk Kennel Klub sendte tusenvis av hundeelskere bilder og forklaringer om hvorfor nettopp deres hund burde bli frimerkemotiv. Til slutt falt juryens valg ned på fire frimerkehunder:

Flint, Altea, Milo og Zkipper.

Whippeten Flint fra Fjerdingby i Rælingen skaper gode og minneverdige øyeblikk for eldre med demens på sykehjem i Oslo. Den ble sammen med matmor Ane Brit Sundal tildelt Demensprisen fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Oslo fylkeslag, 2019.

Også den belgiske fårehunden (malenois) Altea blir frimerkehund. Altea har jobbet som minehund for Norsk Folkehjelp i åtte år, og har reddet mange liv med sin innsats. Nå nyter hun nå livet som pensjonist sammen med sin eier Roy Solbakken på Finnsnes i Troms.

Omplasseringshunden Milo hadde en tøff oppvekst, og kom til Monja Elisabeth Strømnes i Råde utenfor Sarpsborg da han var to år gammel. Den nå ni år gamle grand danoisen har aldri gitt opp troen på det gode i mennesker, skriver Posten i en pressemelding.

Den siste frimerkehunden, lundehunden Zkipper, har seilt norskekysten i nord sammen med eier og skipper Johnny Leo Johansen fra Fredrikstad. Zkipper er en miljøhund som plukker søppel i fjæra, og som bor sammen med eieren om bord i seilbåten.

– Det er fascinerende at hunder på frimerker skaper et slikt engasjement, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

(©NTB)

Flere nyheter: