Menu
Samuel Adekugbe vinner en hodeduell i Canadas VM-kvalifiseringskamp mot USA. Den tidligere Vålerenga-spilleren punkterte kampen med 2-0-målet på overtid. Foto: Frank Gunn, The Canadian Press via AP / NTB

Tidligere VIF-spiller scoret da Canada slo USA – på vei mot VM

Cyle Larin og Sam Adekugbe scoret da Canada slo USA 2-0 i søndagens toppkamp i Concacafs VM-kvalifisering i fotball. Laget tok et sjumilssteg mot sluttspill.

Av NTB | 30.01.2022 23:21:55

Sport: Tidligere Vålerenga-spiller Adekugbe utløste spenningen da han i femte og siste tilleggsminutt tok med seg ballen gjennom restene av det amerikanske forsvaret og fastsatte resultatet. Adekugbe spilte for osloklubben fram til i fjor sommer, da han signerte for tyrkiske Hatayspor.

Canada kom til kampen som gruppeleder og er fortsatt ubeseiret i finalerunden etter 10 av 14 kamper. Laget skaffet seg fire poengs luke til amerikanerne og er svært nær Qatar-billett.

Besiktas-spissen Larin kom gjennom etter veggspill allerede i det 7. minutt, og alene med keeper Matt Turner var han nådeløs.

USA presset i sluttminuttene, men fant ingen vei forbi hjemmekeeper Milan Borjan. I stedet kontret venstreback Adekugbe inn 2-0 på overtid, da amerikanerne blottet seg bakover. Det utløste vill jubel på tribunene.

Canada måtte greie seg uten Bayern München-stjernen Alphonso Davies, som er rammet av en hjertemuskelbetennelse han pådro seg i forbindelse med covidsykdom.

Canada har gjort unna kampene mot de to antatt tøffeste rivalene USA og Mexico. Laget har igjen kamper mot El Salvador (b), Costa Rica (b), Jamaica (h) og Panama (b) i kvalifiseringen, som avsluttes i mars.

Foran fulle tribuner i kulda i Hamilton var Canada best. Laget hadde en gedigen sjanse til å doble ledelsen i det 70. minutt, etter et amerikansk balltap på egen halvdel. Jonathan David skjøt fra 18 meter, og Turner ga retur rett ut i beina på Larin. Målvakten greide å blokkere hans avslutning også.

Amerikanerne måtte greie seg uten stjernespissen Tim Weah, som ikke slapp inn i Canada på grunn av sin vaksinestatus. Han har fått en vaksinedose, men ble smittet av koronaviruset før han kunne få en til. Lille-spilleren regnes som fullvaksinert i Frankrike, men får ikke komme inn i Canada.

(©NTB)

Flere nyheter: