Menu
Ingebrigtsen-rival Elijah Manangoi er suspendert grunnet meldepliktsbrudd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere verdensmester og Ingebrigtsen-rival suspendert

En av Ingebrigtsen-brødrenes tøffeste konkurrenter i Elijah Manangoi er suspendert grunnet meldepliktsbrudd. Kenyaneren møtte ikke til dopingtest.

Av NTB | 23.07.2020 15:17:50

Sport: Det bekrefter Friidrettens integritetsenhet (AIU) torsdag på Twitter.

Manangoi vant 1500 meter under VM i London i 2017 og tok sølvmedalje på samme distanse under Beijing-VM to år tidligere. Kenyaneren er regjerende mester i Samveldelekene og har vunnet flere Diamond League-stevner. Han er en av Ingebrigtsen-brødrenes største rivaler.

Det er ennå ikke fastsatt en dato for disiplinærsaken.

Flere profilerte friidrettsutøvere er i trøbbel på grunn av brudd på meldeplikten. Det gjelder blant andre også den amerikanske sprintverdensmesteren Christian Coleman og 400-meterverdensmester Salwa Eid Naser. Tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder medfører normalt to års utelukkelse.

Manangoi sier i en uttalelse at han var utilgjengelig for prøve tre ganger i fjor, men hevder at det «ikke hadde noen sammenheng med bruk av forbudte stoffer».

– Jeg har alltid konkurrert ren, sier han.

AIU offentliggjorde flere sanksjoner samtidig med nyheten om at Manangoi og hans kenyanske landsmann Patrick Siele er suspendert for brudd på meldeplikten.

Hekkeløper Natalia Ivoninskaja fra Kasakhstan og to andre kenyanske løpere er utestengt. Ivoninskaja er utestengt i to år etter at hennes prøve fra London-OL i 2012 ble analysert på ny og det ble funnet spor etter steroiden Stanozolol.

Mercy Kibarus er utestengt i åtte år, Kenneth Kipkemoi i to år, begge for bruk av ulovlige stoff.

(©NTB)

Flere nyheter: