Menu
Marek Hamsik (t.h.) i aksjon for IFK Göteborg i en kamp fra april. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

Tidligere Serie A-stjerne brøt Allsvenskan-tørke med drømmetreff

Fotballprofilen Marek Hamsik sto uten scoringer i sine seks første seriekamper for IFK Göteborg. Mandag løsnet det endelig i 2-2-kampen mot Sirius.

Av NTB | 17.05.2021 20:40:30

Sport: Den tidligere Napoli-stjernen sendte hjemmelaget opp i 2-1 med et skudd som føk rett opp i krysset. Drømmemålet kom i etterkant av et hjørnespark tidlig i andre omgang.

Hamsiks overgang til svensk fotball overrasket svært mange. Den 33 år gamle slovaken ble hentet etter noen sesonger i Kina. Den offensive midtbanespilleren pådro seg en skade like etter at avtalen med IFK var i boks.

Han har dermed trengt tid på å finne formen. Før mandagens oppgjør hadde Hamsik spilt fem av seks kamper fra start, og i sin sjuende kamp kom den forløsende scoringen.

Men den skulle ikke holde til en kjærkommen seier. Et snaut kvarter senere kom utligningen som påførte IFK Göteborg nok et poengtap. Klubben har hittil bare vunnet én gang i den nye Allsvenskan-sesongen.

Nordmennene Jo Inge Berget og Lars Sætra hadde målgivende pasning for hvert sitt lag i Malmös 3-1-seier hjemme mot Kalmar. Sætra bidro i forkant av Kalmars reduseringsmål etter pause. Tabelltoer Malmö har 14 poeng mot leder Djurgårdens 16.

(©NTB)

Flere nyheter: