reklame for smiaa
Menu
Frankrikes tidligere president Valéry Giscard d'Estaing er død, 94 år gammel. Her er han sammen med prinsesse Sonja og kronprins Harald, som besøkte Frankrike i februar 1981. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Tidligere president Giscard d’Estaing er død

Frankrikes tidligere president Valéry Giscard d'Estaing er død, 94 år gammel, opplyser det franske presidentpalasset onsdag kveld.

Av NTB | 03.12.2020 00:23:06

Politikk: Giscard d’Estaing var president fra 1974 til 1981. Han døde med koronasmitte, opplyser familien til nyhetsbyrået AFP.

– Hans helsetilstand forverret seg, og han døde som en følge av covid-19, sier familien i en uttalelse til AFP og legger til at begravelsen blir en privat seremoni etter hans eget ønske.

Den tidligere presidenten har vært innlagt på hjerteavdelinger flere ganger de siste månedene, melder radiostasjonen Europe 1. Han døde omgitt av nær familie på sin gård i det sentrale Frankrike.

Hans siste offentlige opptreden var 30. september i fjor, da han deltok i begravelsen til en annen tidligere president, Jacques Chirac, som hadde vært hans statsminister.

Etter å ha tapt presidentvalget i 1981 for sosialisten François Mitterrand, håpet han lenge på å vende tilbake til Élyséepalasset fram til han skjønte at han ikke hadde den støtten han trengte.

Giscard d’Estaing var en sterk EU-tilhenger og jobbet tett med den tidligere tyske kansleren Helmut Schmidt. Deres sterke bånd banet vei for en felles valuta i eurosonen.

(©NTB)

Flere nyheter: