Menu
Den tidligere politimannen Eric Adams leder kappløpet om å bli Demokratenes ordførerkandidat i New York City. Foto: AP / NTB

Tidligere politimann kan bli ordfører i New York City

Den tidligere politioffiseren Eric Adams leder kappløpet om å bli Demokratenes ordførerkandidat i New York City.

Av NTB | 23.06.2021 08:09:00

Politikk: Adams jobbet i politiet i 22 år før han viet seg til politikken, først for Demokratene, deretter i fire år for Republikanerne, før han igjen vendte tilbake til Demokratene.

60-åringen var i sin tid med på å grunnlegge en organisasjon for svarte politioffiserer. I dag er han president i Brooklyn Borough, som med drøyt 2,5 millioner innbyggere er New York Citys mest folkerike bydel.

Tirsdag kveld holdt Demokratene primærvalg, og ifølge foreløpige resultater ligger Adams an til seier. Det kan imidlertid ta flere uker før partiets ordførerkandidat offisielt blir utropt. Det skyldes et nytt avstemningssystem i partiet, samt at over 200.000 forhåndsstemmer må telles opp.

Det er registrert sju ganger så mange demokratiske velgere som republikanere i New York, og partiets kandidat ligger dermed godt an til å overta ordførerposten etter Bill de Blasio i november.

Kathryn Garcia, som tidligere hadde ansvaret for sanitære forhold i New York City, ligger foreløpig på andreplass blant demokratene, mens Maya Wiley, en advokat som tidligere jobbet for de Blasio, følger på tredjeplass.

Tidligere presidentkandidat Andrew Yang hadde også et håp om å bli ordfører i New York, men erkjente nederlaget bare to timer etter at opptellingen av stemmer var begynt.

Radioverten Curtis Silwa blir republikanernes ordførerkandidat etter å ha beseiret motkandidaten, forretningsmannen Fernando Mateo.

(©NTB)

Flere nyheter: