Menu
Rettssaken mot en mann i 40-årene med bakgrunn fra kultur og medier startet i Oslo tingrett tirsdag. Han er tiltalt for ni voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år. Til ammen ni fornærmede er representert av sju bistandsadvokater – blant annet Marte Svarstad Brodtkorb (fra venstre), Trine Beate Omland, Thomas Michael Benestad og Camilla Hunn. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter

Den tidligere medielederen som er tiltalt for ni voldtekter, erklærte seg ikke skyldig i noen av forholdene da tiltalen ble lest opp i retten tirsdag.

Av NTB | 21.01.2020 09:55:12

Kriminalitet og rettsvesen: Gjentatte ganger svarte den 50 år gamle oslomannen «nei» på tingrettsdommerens spørsmål om han erkjente skyld etter hvert som de mange tiltalepostene ble lest opp av aktor.

Den tidligere medielederen er tiltalt for å ha forgrepet seg på til sammen ni fornærmede. De aller fleste av forholdene dreier seg om voldtekt av unge kvinner som ifølge tiltalen var ute av stand til å motsette seg tiltaltes handlinger fordi de var berusede, sov eller begge deler.

Voldtektene skal i stor grad ha skjedd i forbindelse med fester og nachspiel, hvor det skal ha vært utstrakt bruk av rus – alkohol og narkotika.

Tiltalte har tidligere vært en sentral aktør i Oslos uteliv, framgikk det av aktoratets innledningsforedrag. Han har startet og drevet flere utesteder.

– De fornærmede har i større eller mindre grad vært en del av miljøet rundt tiltalte. Noen har jobbet for ham. Flere av de har vært venn eller bekjent av tiltalte i lang tid, både før og etter at forholdet i tiltalen fant sted, sa Antonsen.

(©NTB)

Flere nyheter: