Menu
Leeds-spillerne har fått ny trener. Foto: Jon Super / AP / NTB

Tidligere Haaland-sjef ny manager i Leeds

Amerikanske Jesse Marsch (48) er ansatt som hovedtrener for Premier League-klubben Leeds. Han tar over etter at Marcelo Bielsa ble avskjediget søndag.

Av NTB | 28.02.2022 20:34:27

Sport: Det bekrefter Leeds på sine nettsider.

Bielsa førte Leeds tilbake til Premier League etter 16 år i lavere divisjoner i England. Denne sesongen har det imidlertid gått tyngre sportslig. Nå tar Marsch over.

– Jesse er en trener vi merket oss for en del år siden under hans tid i Red Bull Salzburg, og vi tror hans filosofi og fotballstil stemmer overens med klubbens og vil passe spillerne veldig godt, sier Victor Orta, fotballdirektør i Leeds.

– Vi har en langsiktig plan, og er overbevist om at han kan ta Leeds United til det neste nivået og er spent på hva fremtiden bringer, fortsetter han.

Han startet sin managerkarriere i New York Red Bull, og var manager i den amerikanske klubben fra 2015 til 2018. Han ble så assistenten til Ralf Rangnick i RB Leipzig fra juli 2018 til juni 2019.

Han imponerte i jobben som assistent, og derfor valgte Red Bull-styret å ta en sjanse på Marsch da de ga ham sjefsjobben i RB Salzburg, klubben Erling Braut Haaland var i før han dro til tyske Dortmund.

Marsch ledet Salzburg fra 2019 til 2021. Han var i sjefsstolen i 94 kamper, og hadde et poengsnitt per kamp på 2,18. Det ble lagt merke til, hvilket førte til at han fikk ta over jobben i RB Leipzig etter Ralf Rangnick.

48-åringens siste managerjobb var i nettopp Leipzig, men arbeidsforholdet i Tyskland ble kortvarig. Han satt kun 157 dager i jobben.

Leeds ligger på 16.-plass i Premier League etter 26 spilte kamper. Ned til Burnley under nedrykksstreken skiller det bare to poeng. I forrige uke røk klubben 0–6 for Liverpool og 0–4 for Tottenham.

Leeds har sluppet inn flest mål av samtlige Premier League-klubber denne sesongen med 60. Å få orden på det defensive arbeidet blir dermed en viktig oppgave for lagets nye manager.

Amerikanske Marsch har en imponerende CV, og har skapt sin identitet i Red Bull-systemet.

Marsch var assistent på det amerikanske landslaget fra 2010 til 2011.

(©NTB)