Menu
Faren for russiske cyberangrep må ikke undervurderes av norske bedrifter, sier Dag Søberg, tidligere sjef for operasjonsavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter. Foto: Lise Åserud / NTB

Tidligere forsvarstopp mener norske bedrifter undervurderer faren for russiske cyberangrep

Tidligere forsvarstopp Dag Søberg har nær 40 års erfaring fra Forsvaret. Han sier til E24 at han aldri har sett et risikobilde som er mer krevende enn som nå.

Av NTB | 06.06.2022 12:46:15

Krig og konflikter: I mai gikk Søberg av sjef for operasjonsavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter. De siste månedene har han fulgt krigen i Ukraina tett. Han er bekymret over det han ser.

– Med tanke på det som har skjedd, og det vi mener kan skje, har det flere ganger slått meg hvor blåøyde og litt naive mange bedrifter er med tanke på risikoen denne krigen kan utgjøre, sier Søberg til E24.

Dataangrep mot profilerte norske bedrifter har økt i omfang de siste årene. Den tidligere forsvarstoppen mener Norge må være bedre forebered på trusselen fra Russland og utfallet fra Ukraina-krigen.

– Det er igjen avhengig av hvor lang denne krigen blir, men vår betydning som olje- og gassleverandør har økt, i og med at flere nasjoner kutter russisk olje og gass. Det skaper en ytterligere sårbarhet, som i så måte alltid har vært der, men det gjør bare at vi blir kanskje enda mer utsatt, sier Søberg til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: