Menu
Formel 1-stjernen Hamilton kaller Bernie Ecclestone for ignorant og uopplyst. Foto: Mark Thompson, AP / NTB scanpix

Tidligere formel 1-sjef avviser rasismeanklage fra Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kalte tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone «ignorant og uopplyst» etter en kontroversiell uttalelse. Nå svarer 89-åringen på anklagen.

Av NTB | 23.07.2020 17:17:55

Sport: – I mange tilfeller er svarte mennesker mer rasistiske enn hvite, sa Ecclestone i et intervju med CNN og hisset på seg formel 1-stjernen.

Hamilton kalte uttalelsen kunnskapsløs. Den seksdoble verdensmesteren har også uttrykt misnøye med manglende støtte fra Formel 1 til Black Lives Matter-bevegelsen.

Ecclestone mener Hamilton selv burde gjøre mer.

– Lewis kunne starte med å gjøre folk oppmerksomme på at andre enn hvite er ansatt av lag og gis de samme mulighetene, sa Ecclestone til Daily Mail og fortsatte:

– Lewis, du sier at jeg mangler utdannelse. Du er heldig, for om jeg hadde høyere utdannelse ville kanskje ikke Formel 1 vært det den er og gitt deg mulighetene du har.

Hamilton har vært en av de mest fremtredende førerne i Formel 1-kampanjen «Race As One». Briten har presset på for økt mangfold i idretten, der han selv er den eneste fargede føreren.

Hamiltons Mercedes-lag endret før sesongen til et heldekkende sort design i kampen mot rasisme og kjører også i svart antrekk.

(©NTB)

Flere nyheter: