reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Eliud Kipchoge (i midten) skuffet stort i London maraton søndag. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Tidenes raskeste maratonløper sprakk i London

Eliud Kipchoge måtte svært uventet slippe og greide ikke å ta sin tredje strake triumf i London maraton søndag. Seieren gikk til etiopiske Shura Kitata.

Av NTB | 04.10.2020 13:38:00

Sport: To runder før mål ble det klart at Kipchoge ville være sjanseløs på en femte London-tittel. Da klarte ikke kenyaneren å holde tritt med tetgruppen. Verdensrekordholderen slapp selv om farten ikke var særlig stor, og til slutt ble han bare nummer åtte.

– Dette er et syn vi aldri trodde vi skulle se, sa NRKs kommentator Jann Post under direktesendingen.

Kipchoge vant London maraton i 2015, 2016, 2018 og 2019. Inntil søndag var hans dårligste maratonløp da han ble nummer to i Berlin i 2013.

– Jeg er veldig skuffet Jeg hadde et problem med dott i høyreøret, og da fikk jeg skikkelig med kramper og trøblet med hoften, sa en kald Kipchoge etter løpet.

Shura Kitata slo Vincent Kipchumba på oppløpet foran Buckingham Palace. Vinnertiden ble 2.05.41. Kipchoge ble slått med ett minutt og åtte sekunder.

Sondre Nordstad Moen var blant de utvalgte eliteløperne som fikk delta i en alternativ løype i St. James’ Park. Trønderen løp inn til 2.09.01 og ble nummer ni, plassen rett bak Kipchoge.

Sarah Hall fra USA ble nummer to. Hun fikk opp tiden 2.22.01 etter å ha passert verdensmester Ruth Chepngetich like før mål. Fire sekunder skilte de to til slutt.

London maraton skulle egentlig gått i april, men koronapandemien satte en stopper for det. Maratonen gikk ikke gjennom Londons gater, men i og rundt St. James’ Park. Ingen publikummere kunne følge med fra sidelinjen.

35-åringen sto med elleve strake maratonseirer før årets koronautsatte løp i den britiske hovedstaden.

Kenya-stjernen Brigid Kosgei vant også i år kvinneklassen. Hun kom alene i mål da hun klokket inn til 2.18.58. Tiden var langt unna kenyanerens egen verdensrekord på maraton (2.14.04), men forholdene i London la heller ikke til rette for en supertid.

(©NTB)

Flere nyheter: