Menu
Askøy og ni andre kommuner er innkalt til hastemøte om smittesituasjonen søndag. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

Hastemøte om smittesituasjonen

I løpet av helgen har Askøy registrert 43 koronatilfeller. De og ni andre kommuner har søndag hastemøte om smittesituasjonen med Statsforvalteren og FHI.

Av NTB | 21.03.2021 13:08:10

Medisin og helse: Ett av temaene som vil bli tatt opp, er om det kan bli aktuelt med enda strengere regionale tiltak, opplyser fylkeslege Sjur Lehmann til Bergens Tidende.

Kommunene som er innkalt til møtet er Askøy, Bergen, Øygarden, Alver, Bjørnafjorden, Vaksdal, Osterøy, Samnanger, Austevoll og Austrheim.

– Det er dessverre slik at dette viruset ikke kjenner verken lande- eller kommunegrenser, sier Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) til BT.

– Men vi har valgt å opprettholde dagens strenge forskrift. Tiltakene vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene, fortalte Høgtun i en pressemelding lørdag kveld.

En eventuell regional forskrift vil kunne bety innstramminger også i Bergen.

– Vi ser at folk blir syke, og har derfor utvidet kapasiteten på sykehjemmet. Nå er det rundt 1.000 i karantene, men det inkluderer også innbyggere i andre kommuner. Blant dem er lærere og sykepleiere, som dermed ikke kan gå på jobb, sier Høgtun til BT.

Hun beskriver det som krevende å ha smitteutbrudd samtidig som de driver med vaksinering.

Ordfører i Askøy, Siv Høgtun (Sp), opplyste lørdag at det ble vurdert enda strengere tiltak.

Lørdag ble det bekreftet 26 nye smittetilfeller i Askøy. Høgtun opplyste at det ble vurdert strengere tiltak, men at det vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: