Menu
Afghansk politi har sperret av området rundt universitetet i Kabul, sm ble stormet av væpnede mann mandag. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB

Ti studenter drept på universitetet i Kabul

Minst ti studenter er drept etter at væpnede menn mandag stormet universitetet i Afghanistans hovedstad Kabul, ifølge myndighetene.

Av NTB | 02.11.2020 13:23:10

Kriminalitet og rettsvesen: Øyenvitner forteller om eksplosjoner og skyting inne på området. En talsmann for innenriksdepartementet sier at situasjonen er uavklart og at spesialstyrker er på plass.

– Fiender av Afghanistan, fiender av utdanning har tatt seg inn på universitetet i Kabul, sier talsmannen Tariq Arian.

Norge har rundt 60 spesialsoldater i Kabul, der de i flere år har samarbeidet tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222 og følger dem når de er ute på oppdrag.

Bilder i sosiale medier viser studenter som flykter i panikk fra universitetsområdet, som nå er under evakuering.

Mandagens angrep kom kort tid før åpning av en afghansk-iransk bokmesse, men ingen har tatt på seg ansvaret, og det er uklart om denne var målet for angriperne.

Taliban opplyser at de ikke er står bak angrepet, men den ytterliggående islamistgruppa IS har tidligere angrepet en rekke utdanningsinstitusjoner i Afghanistan.

Senest i forrige uke tok IS på seg ansvaret for et selvmordsangrep mot en utdanningsinstitusjon i Kabul der minst 24 mennesker ble drept, de fleste av dem studenter.

(©NTB)

Flere nyheter: