Menu
Politi ved inngangen til T-banestasjonen i New York der en rekke personer ble skadd onsdag ettermiddag. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Ti skutt på T-banestasjon i New York – gjerningsmannen på frifot

Ti personer ble skutt og ytterligere seks fikk andre skader i et angrep på en T-banestasjon i Brooklyn i New York i morgenrushet tirsdag. Ingen er pågrepet.

Av NTB | 12.04.2022 18:34:43

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet sier de leter etter en skytter som handlet alene. Gjerningsmannen beskrives som farlig, men angrepet etterforskes ikke som terror.

– Det er ingen kjent terrorkobling i saken, sier New Yorks politisjef Kenneth Sewell.

Det ble lenge meldt at fem personer var påført skuddskader, men politiet justerte dette senere opp til ti. I tillegg er seks andre personer sendt til sykehus med skader. Ingen er livstruende skadd, opplyser politiet, som beskriver tilstanden for fem personer som kritisk, men stabil.

Ingen ansatte ved stasjonen eller på T-banetoget kom fysisk til skade, ifølge selskapet som driver undergrunnen.

Bilder fra stedet viser flere personer som ligger blodige på perrongen på T-banestasjonen mens andre sitter lent mot søyler mens et lag med grå røyk henger over stasjonen.

Både New Yorks ordfører og guvernøren ble raskt informert om angrepet. Det ble også president Joe Biden og hans justis- og sikkerhetsministre.

Brannmannskaper rykket ut etter melding om røykutvikling på T-banestasjonen ved Sunset Park i Brooklyn ved halv ni-tiden onsdag morgen. Da de kom fram, fant de flere personer med skuddskader og det som først ble omtalt som flere udetonerte sprengladninger, ifølge en talsperson for brannvesenet. Ifølge flere amerikanske medier er det trolig snakk om røykgranater, og politiet opplyste etter en stund at det ikke lenger var sprengfarlige gjenstander inne på stasjonen.

Kilder i nødetatene opplyser at det jaktes det på en mann som skal ha vært iført gassmaske og en oransje refleksvest av den typen bygningsarbeidere bruker. Politikilder sier til NBC at mannen ble observert mens han kastet en gjenstand inne på T-banestasjonen før han deretter begynte å skyte. Tre timer etter angrepet var gjerningspersonen altså fortsatt på frifot.

(©NTB)

Flere nyheter: